Workshop Abstrakcia

Organizátor kurzu: Živé ateliéry
Workshop Abstrakcia
Pridať medzi obľúbené Obľúbené
26.10.2015
Bratislava
Gabčíkova 4E
Živé ateliéry
18:00-21:00
0 z 5
  0 ľudí hodnotilo tento kurz
Chcem hodnotiť



O kurze
Poplatky
Kontakt

Obsah kurzu

Ak sa obávate maľby presných tvarov, tak tento wokshop je rozhodne vhodný pre Vás. Experimentovanie s farbami, plochami a ťahmi je to, čo Vás bude baviť.
Počas aktivity absolvujete:
  • ukážky moderných abstraktných malieb
  • lektor názorne ukáže postupy práce so širokými štetcami, špachtľami a inými pomôckami, ktoré môžete využit pri maľbe abstraktných motívov
  • najskôr si vytvoríte skicu – základnú kompozíciu obrazu a za pomoci lektora zvolíte farebnú škálu
  • pod vedením lektora vytvoríte finálnu abstraktnú maľbu
Výsledkom aktivity bude: Vaša moderná maľba akrylom s abstraktným motívom. Počas aktivity budete používať: Na workshop si nemusíte nosiť žiadne materiály a pomôcky. Všetky materiály a pomôcky, s ktorými budete pracovať, Vám počas workshopu poskytneme, a to najmä:
  • akrylové farby
  • šepsované plátno vhodné pre maľbu akrylovými farbami
  • štetce
  • špachtle
Odporúčame Vám, aby ste si na workshop obliekli oblečenie, ktoré si môžete zašpiniť.

Cieľ kurzu

Cieľom workshopu je vyskúšať si tvorbu abstraktného obrazu a zároveň zažiť pocit voľnosti pri maľbe bez nutnosti zameriavať sa na presné tvary. Väčšina z nás má v sebe zakorenenú obavu z toho, že presná maľba je ťažká. Práve preto pocit voľnosti pri abstraktnej maľbe môže byť pre Vás inšpirujúci a oslobodzujúci. Na tomto workshope si vyskúšate prácu s farbou, so širokými štetcami, špachtľami a ďalšími pomôckami. Bude len na Vás, či sa pustíte do geometrickej abstrakcie ale do voľnejšej tvorby.

Cieľová skupina

Tento workshop je vhodný pre začiatočníkov aj pokročilých účastníkov, ktorí by si radi vyskúšali maľbu abstraktného námetu. Budú mať pritom možnosť zoznámiť sa s niektorými fintami a postupmi, ktoré je možné pri takejto maľbe využiť. Individuálny prístup a možnosť výberu z viacerých predvedených postupov umožní vytvárať rôzne motívy vychádzajúce aj z rôznych skúseností a zručností jednotlivých účastníkov.

Kurz je spojený s pobytom:

nie

Páči sa ti kurz? Povedz o kurze svojím priateľom.
Zdieľať na facebooku