Študijný program: Urgentná zdravotná starostlivost

Pridať medzi obľúbené Obľúbené

Forma štúdia: denná, externá
Stupeň štúdia: I. stupeň
Dĺžka štúdia v rokoch: 3
Metóda štúdia: Prezenčná
Udelený akademický titul: Bc.
Vyučovací jazyk: Slovenský jazyk
Zameranie: Zdravotníctvo
0 z 5
  0 ľudí hodnotilo tento program
Chcem hodnotiť


O programe
Poplatky
Prihláška
Ďalšie informácie
Kontakt

O programe

Obsah študijného programu vyplýva zo študijného odboru 7.4.6 Urgentná zdravotná starostlivosť. Študent absolvovaním študijného programu získa primerané teoretické vedomosti a praktické zručnosti na základe ktorých dokáže v systéme zdravotnej starostlivosti organizovať, zabezpečovať a poskytovať všetkým osobám v kritickom stave neodkladnú prednemocničnú starostlivosť a život zachraňujúce činnosti, ktoré vyplývajú z odborných kompetencií pre profesiu zdravotnícky záchranár.

Absolvent na základe získania odborných vedomostí a praktických zručností dokáže pohotovo reagovať, cieľavedome, rozhodne konať, pozná právnu zodpovednosť v súvislosti s výkonom svojej profesie. V mimoriadnych krízových situáciách dokáže pohotovo poskytnúť adekvátnu záchranu a predlekársku prvú pomoc, vrátane jednotlivých špecifických výkonov, kompletne ovláda poskytovanie predlekárskej prvej pomoci. Je schopný vykonávať zmeny, prijímať riziko, niesť zodpovednosť.

Uplatnenie absolventa

Študijný program pripravuje kvalifikovaného odborného pracovníka pre výkon povolania zdravotnícky záchranár, ktorý sa uplatní v jednotlivých zložkách Integrovaného záchranného systému (záchranná zdravotná služba, horská záchranná služba, banská záchranná služba, hasičský a záchranný útvar), na oddeleniach urgentného príjmu, na krajských operačných strediskách, v zdravotníckych činnostiach ozbrojených zložiek a v ďalších zložkách činných v záchrane zdravia a života.

Zdravotnícky záchranár, môže samostatne, pod dohľadom lekára alebo na jeho odporúčanie vykonávať nezávislú prax v rámci platných legislatívnych predpisov.
Zaujal ťa program? Máš na školu otázku, alebo chceš zistiť o nej viac?
Vyžiadaj si viac informácií.
  • Najrýchlejší spôsob ako kontaktovať školu
  • Všetky informácie sú zdarma

Vaše údaje

Meno*
Priezvisko*
Email*
Telefón*
Kraj
Pohlavie
Vaša otázka
Vyžiadať informácie zdarma


Vyžiadať informácie o programe
Páči sa ti tento študijný program? Povedz o ňom svojim priateľom!
Zdieľať na facebooku
 
 


Máš skúsenosť s týmto programom?

Podeľ sa so svojími skúsenosťami aj s ostatnými a ohodnoť tento program.
Aj na tvojom názore záleží!

Chcem hodnotiť

Ďalšie ponuky školy
Programy
 
Fyzioterapia
0 hodnotení

Absolvent bakalárskeho študijného odboru je kvalifikovaný vysokoškolský zdravotnícky pracovník so širokým odborným profilom. Ovláda základné vyšetrovacie a liečebné postupy a metódy vo fyziatrii,..

Námestie A. Hlinku 48, Ružomberok
Laboratórne vyšetrovacie metódy v zdravotníctve
0 hodnotení

Absolventi získajú odbornú spôsobilosť na vykonávanie laboratórnych vyšetrovacích metód predovšetkým v laboratóriách      klinickej biochémie, mikrobiológie, hematológie a transfúziológie, imunológie..

Námestie A. Hlinku 48, Ružomberok
Ošetrovateľstvo
0 hodnotení

Obsah študijného programu ošetrovateľstvo vyplýva zo študijného odboru 7.4.1 Ošetrovateľstvo. Absolvent absolvovaním študijného programu získa odborné vedomosti, schopnosti a praktické zručností na..

Námestie A. Hlinku 48, Ružomberok
Zobratiť všetky...