Výučba gitary

Organizátor kurzu: Musicana
Výučba gitary
Pridať medzi obľúbené Obľúbené
Otvára sa podľa záujmu
Bratislava
Karpatskej ul.2
YMCA
POČAS CELÉHO ROKA
0 z 5
  0 ľudí hodnotilo tento kurz
Chcem hodnotiť



O kurze
Kontakt

Obsah kurzu

Gitara má v Hudobnej akadémii Musicana tradíciu od r. 2000. Hudobná akadémia vznikla preto, lebo v tom čase neexistovalo miesto, kam by sa mohol gitarista zaujímajúci sa o inú ako klasickú hudbu obrátiť. Existovali rôzne ĽŠU ale na žiadnej sa neučil jazz, rock ani blues. Bratislavským gitaristom chýbalo miesto, kde by sa mohli vzdelávať ohľadne praktických sólových a rytmických techník. Tak vznikla Hudobná akadémia, ktorá teraz patrí medzi najväčšie súkromné hudobné školy na Slovensku.

Hudobná teória Je nám úplne jasné, že nie každý má rád hudobnú teóriu. Preto ju môžete v našej škole zredukovať na minimálnu možnú mieru. Ak budete chcieť hrať pri táboráku a nič viac, nikto Vás nebude moriť dejinami hudby. Ak ale učiteľovi poviete, že Vás zaujíma napr. Satriani, resp. že sa chcete venovať gitare vážnejšie, tak sa teórii budete musieť venovať o niečo viac. Teória sa berie na hudobných príkladoch v konkrétnom hudobnom štýle. Ďalej sa dá potom študovať aplikovaná teória -> jazzová, rocková a pod. Čas výučby Výučba prebieha od rána do večera, takže gitaru budete stíhať aj po robote alebo po škole, prípadne počas obedňajšej prestávky. Vyučujeme aj v sobotu. Zavolajte nám a spýtajte sa nás na aktuálne voľné termíny. Radi sa prispôsobíme vášmu či už pracovnému alebo školskému rozvrhu. Jedna akademická hodina trvá 45 minút. Pokročilým hráčom však odporúčame “dvojhodinovku”, ktorá trvá 90 minút. Dostatok času umožňuje preberať učivo skutočne do hĺbky.

Ako sa môžete zapísať: Zapísať na kurzy sa môžete priebežne počas celého roka, vyučuje sa aj počas prázdnin. Stačí, ak vyplníte prihlášku alebo zavoláte na tel. 0911 111 717, kde Vám náš poradca študentov poskytne ďalšie informácie.

Cieľ kurzu

  • akú gitaru si vybrať – či španielku, elektrickú gitaru alebo jumbo
  • ako si zbaliť káble po koncerte
  • sólové a rytmické techniky hry na elektrickej gitare
  • aké zosilňovače/combá budú najlepšie práve pre Vás
  • ako správne a efektívne cvičiť na gitare a pod.

Cieľová skupina

Začiatočníci, mierne pokročilí, pokročilí

Kurz je spojený s pobytom:

nie

Páči sa ti kurz? Povedz o kurze svojím priateľom.
Zdieľať na facebooku