Študijný program: Železničné staviteľstvo

Pridať medzi obľúbené Obľúbené

Forma štúdia: denná, externá
Stupeň štúdia: II. stupeň
Dĺžka štúdia v rokoch: 2
Metóda štúdia: Prezenčná
Udelený akademický titul: Ing.
Vyučovací jazyk: Slovenský jazyk
Zameranie: Architektúra a staviteľstvo
0 z 5
  0 ľudí hodnotilo tento program
Chcem hodnotiť


O programe
Poplatky
Prihláška
Ďalšie informácie
Kontakt

O programe

Absolvent dokáže analyzovať, navrhovať, konštruovať a udržiavať inžinierske a dopravné stavby, vykonávať výskum s vysokou mierou tvorivosti a samostatnosti. Študijný program je svojím obsahom zameraný najmä na prípravu absolventa na projektovanie, stavbu, rekonštrukciu a správu infraštruktúry koľajovej dopravy (mestskej, prímestskej a diaľkovej) s dôrazom na železničnú infraštruktúru, ktorá mu umožní navrhovať, rekonštruovať, udržiavať a spravovať spoľahlivé a efektívne koľajové trate (železničné, mestské a prímestské). Absolventi sa uplatnia v oblasti plánovania a projektovania ako projektant, v oblasti prípravy aj rozsiahlych investičných stavieb, v inžinierskej činnosti, stavebnej výrobe, správe i údržbe železničnej infraštruktúry, a taktiež vo výskume a vo vzdelávaní na stredných a vysokých školách.

Budú schopní po primeranej praxi viesť projekty a realizáciu veľkých stavieb železničnej infraštruktúry v súvislosti s požadovanou modernizáciou železničnej infraštruktúry (šíra trať, železničné stanice a uzly, zriaďovacie stanice, terminály intermodálnej dopravy, prímestské, rýchlostné a vysokorýchlostné trate), ale aj koľajovej dopravy v mestách a prebrať tak aj primeranú mieru zodpovednosti za ich komplexné riešenie. Absolvent môže podnikať na základe živnostenského oprávnenia a po rokoch predpísanej praxe a po úspešnom vykonaní predpísaných skúšok sa stáva autorizovaný stavebný inžinier.

Absolvovaním študijného programu a získaním vysokoškolského vzdelania 2. stupňa získa absolvent kvalifikáciu na výkon regulovaného povolania. Po absolvovaní primeranej praxe a stanovených skúšok pred skúšobnou komisiou SKSI môže získať oprávnenie na výkon povolania „autorizovaný stavebný inžinier“. Obsahová náplň a celková štruktúra študijného programu zodpovedá štruktúre a rozsahu predmetov požadovaných SKSI na výkon autorizovaného stavebného inžiniera v kategórii  I2 – inžinier pre inžinierske stavby, a to pre dopravné stavby – železnice, dráhy.
Zaujal ťa program? Máš na školu otázku, alebo chceš zistiť o nej viac?
Vyžiadaj si viac informácií.
  • Najrýchlejší spôsob ako kontaktovať školu
  • Všetky informácie sú zdarma

Vaše údaje

Meno*
Priezvisko*
Email*
Telefón*
Kraj
Pohlavie
Vaša otázka
Vyžiadať informácie zdarma


Vyžiadať informácie o programe
Páči sa ti tento študijný program? Povedz o ňom svojim priateľom!
Zdieľať na facebooku
 
 


Máš skúsenosť s týmto programom?

Podeľ sa so svojími skúsenosťami aj s ostatnými a ohodnoť tento program.
Aj na tvojom názore záleží!

Chcem hodnotiť

Ďalšie ponuky školy
Programy
 
Geodézia a kartografia
0 hodnotení

Absolvent získa teoretické základy z exaktných a prírodných vied, ako aj humanitných a ekonomických vedných disciplín. Na tento všeobecný rámec nadväzujú základné vedné disciplíny z geodézie a..

Univerzitná 8215/1, Žilina
Pozemné staviteľstvo
0 hodnotení

Absolvent získa primerané prírodovedné vzdelanie a základné vedomosti z oblasti spoločenských a ekonomických disciplín, pochopí a osvojí si podstatné vedomosti, pojmy, princípy a teórie..

Univerzitná 8215/1, Žilina
Staviteľstvo
0 hodnotení

Študent si v prvej časti štúdia osvojuje základné poznatky z oblasti navrhovania a realizácie inžinierskych konštrukcií a dopravných stavieb. Je vedený k tvorivému rozvíjaniu základných teoretických..

Univerzitná 8215/1, Žilina
Zobratiť všetky...