Študijný program: Cestné staviteľstvo

Pridať medzi obľúbené Obľúbené

Forma štúdia: denná, externá
Stupeň štúdia: II. stupeň
Dĺžka štúdia v rokoch: 2
Metóda štúdia: Prezenčná
Udelený akademický titul: Ing.
Vyučovací jazyk: Slovenský jazyk
Zameranie: Architektúra a staviteľstvo
0 z 5
  0 ľudí hodnotilo tento program
Chcem hodnotiť


O programe
Poplatky
Prihláška
Ďalšie informácie
Kontakt

O programe

Absolvent si rozšíri teoretické vedomosti z prírodných, humanitných vied a základov cestného staviteľstva získaných v priebehu bakalárskeho štúdia. Tieto vedomosti sú doplnené aplikačnými predmetmi, v ktorých sa naučí zásady teoretických a konštrukčných riešení v oblastiach navrhovania a zhotovovania konštrukčných prvkov líniových dopravných stavieb. Technické vzdelanie počas celého štúdia dopĺňajú predmety z environmentálnych, humanitných, ekonomických a právnych oblastí. Dôležitou súčasťou edukačného procesu je aj verifikácia získaných teoretických poznatkov v praxi. Absolvent štúdia dokáže pracovať efektívne ako jednotlivec, ako člen a tiež ako vedúci tímu, dokáže identifikovať mechanizmy na kontinuálny vlastný profesionálny vývoj a učenie sa, udržiavať kontakt s vedeckým vývojom vo svojej disciplíne, riadiť sa primeranými praktikami v súlade s profesionálnym, právnym a etickým rámcom disciplíny.

Absolvent navrhuje a uplatňuje vlastné riešenia pri projektovaní, výstavbe, diagnostike a údržbe inžinierskych stavieb s prioritnou orientáciou na líniové dopravné stavby. Dokáže riadiť procesy v rámci predprojektovej, projektovej a realizačnej prípravy líniových dopravných stavieb, a tiež v procese jej realizácie a následnej správy a údržby. Absolventi nachádzajú širokospektrálne uplatnenie v projekčných, zhotoviteľských, správcovských firmách, v rámci štátnej správy, miestnej samosprávy, a to aj na miestnom aj regionálnom stupni.

Absolvovaním študijného programu získa absolvent kvalifikáciu na výkon regulovaného povolania. Po absolvovaní primeranej praxe a skúšok pred skúšobnou komisiou Slovenskej komory stavebných inžinierov (SKSI) môže získať oprávnenie na výkon povolania „autorizovaný stavebný inžinier“. Náplň a štruktúra študijného programu zodpovedá štruktúre a rozsahu predmetov požadovaných SKSI na výkon povolania autorizovaný stavebný inžinier v kategórii  I2 – Inžinier pre konštrukcie inžinierskych stavieb.
Zaujal ťa program? Máš na školu otázku, alebo chceš zistiť o nej viac?
Vyžiadaj si viac informácií.
  • Najrýchlejší spôsob ako kontaktovať školu
  • Všetky informácie sú zdarma

Vaše údaje

Meno*
Priezvisko*
Email*
Telefón*
Kraj
Pohlavie
Vaša otázka
Vyžiadať informácie zdarma


Vyžiadať informácie o programe
Páči sa ti tento študijný program? Povedz o ňom svojim priateľom!
Zdieľať na facebooku
 
 


Máš skúsenosť s týmto programom?

Podeľ sa so svojími skúsenosťami aj s ostatnými a ohodnoť tento program.
Aj na tvojom názore záleží!

Chcem hodnotiť

Ďalšie ponuky školy
Programy
 
Geodézia a kartografia
0 hodnotení

Absolvent získa teoretické základy z exaktných a prírodných vied, ako aj humanitných a ekonomických vedných disciplín. Na tento všeobecný rámec nadväzujú základné vedné disciplíny z geodézie a..

Univerzitná 8215/1, Žilina
Pozemné staviteľstvo
0 hodnotení

Absolvent získa primerané prírodovedné vzdelanie a základné vedomosti z oblasti spoločenských a ekonomických disciplín, pochopí a osvojí si podstatné vedomosti, pojmy, princípy a teórie..

Univerzitná 8215/1, Žilina
Staviteľstvo
0 hodnotení

Študent si v prvej časti štúdia osvojuje základné poznatky z oblasti navrhovania a realizácie inžinierskych konštrukcií a dopravných stavieb. Je vedený k tvorivému rozvíjaniu základných teoretických..

Univerzitná 8215/1, Žilina
Zobratiť všetky...