Študijný program: Nosné konštrukcie budov

Pridať medzi obľúbené Obľúbené

Forma štúdia: denná
Stupeň štúdia: II. stupeň
Dĺžka štúdia v rokoch: 2
Metóda štúdia: Prezenčná
Udelený akademický titul: Ing.
Vyučovací jazyk: Slovenský jazyk
Zameranie: Architektúra a staviteľstvo
0 z 5
  0 ľudí hodnotilo tento program
Chcem hodnotiť


O programe
Poplatky
Prihláška
Ďalšie informácie
Kontakt

O programe

Profil absolventa je koncipovaný tak, že pokrýva všetky legislatívne požiadavky na vykonávanie činnosti v oblasti navrhovania a realizácie budov so zameraním na ich nosné konštrukcie. Študijný program je svojím obsahom zameraný najmä na prípravu absolventa z teoretickej analýzy nosných konštrukcií budov a niektorých  inžinierskych konštrukcií. Obsahuje tiež prípravu na výskumnú činnosť s primeranou mierou tvorivosti a samostatnosti, ktoré si absolvent môže ďalším štúdiom prehĺbiť a rozšíriť. Absolvovaním študijného programu je absolvent pripravený na štúdium študijných programov doktorandského štúdia v študijnom odbore pozemné stavby alebo na bezprostredný vstup na trh práce.

Nájde uplatnenie ako samostatný odborník špecialista v oblasti statiky, člen tvorivého tímu, v stavebných dodávateľských organizáciách, vo vzdelávacej sústave, vo výskume. Môže tiež podnikať na základe živnostenského oprávnenia a po rokoch predpísanej praxe pri úspešnom vykonaní skúšok sa môže stať autorizovaným stavebným inžinierom.

Absolvovaním študijného programu a získaním vysokoškolského vzdelania 2. stupňa získa absolvent kvalifikáciu na výkon regulovaného povolania. Po absolvovaní primeranej praxe a skúšok pred skúšobnou komisiou Slovenskej komory stavebných inžinierov (SKSI) môže získať oprávnenie na výkon povolania „autorizovaný stavebný inžinier“. Náplň a štruktúra študijného programu zodpovedá štruktúre a rozsahu predmetov požadovaných SKSI na výkon povolania autorizovaný stavebný inžinier v kategórii  I3 – inžinier pre statiku stavieb, a to pre budovy, inžinierske konštrukcie a geotechniku.
Zaujal ťa program? Máš na školu otázku, alebo chceš zistiť o nej viac?
Vyžiadaj si viac informácií.
  • Najrýchlejší spôsob ako kontaktovať školu
  • Všetky informácie sú zdarma

Vaše údaje

Meno*
Priezvisko*
Email*
Telefón*
Kraj
Pohlavie
Vaša otázka
Vyžiadať informácie zdarma


Vyžiadať informácie o programe
Páči sa ti tento študijný program? Povedz o ňom svojim priateľom!
Zdieľať na facebooku
 
 


Máš skúsenosť s týmto programom?

Podeľ sa so svojími skúsenosťami aj s ostatnými a ohodnoť tento program.
Aj na tvojom názore záleží!

Chcem hodnotiť

Ďalšie ponuky školy
Programy
 
Geodézia a kartografia
0 hodnotení

Absolvent získa teoretické základy z exaktných a prírodných vied, ako aj humanitných a ekonomických vedných disciplín. Na tento všeobecný rámec nadväzujú základné vedné disciplíny z geodézie a..

Univerzitná 8215/1, Žilina
Pozemné staviteľstvo
0 hodnotení

Absolvent získa primerané prírodovedné vzdelanie a základné vedomosti z oblasti spoločenských a ekonomických disciplín, pochopí a osvojí si podstatné vedomosti, pojmy, princípy a teórie..

Univerzitná 8215/1, Žilina
Staviteľstvo
0 hodnotení

Študent si v prvej časti štúdia osvojuje základné poznatky z oblasti navrhovania a realizácie inžinierskych konštrukcií a dopravných stavieb. Je vedený k tvorivému rozvíjaniu základných teoretických..

Univerzitná 8215/1, Žilina
Zobratiť všetky...