Študijný program: Grafika

Pridať medzi obľúbené Obľúbené

Forma štúdia: denná
Stupeň štúdia: I. stupeň
Dĺžka štúdia v rokoch: 4
Metóda štúdia: Prezenčná
Udelený akademický titul: Bc.
Vyučovací jazyk: Slovenský jazyk
Zameranie: Humanitné vedy a umenie
0 z 5
  0 ľudí hodnotilo tento program
Chcem hodnotiť


O programe
Poplatky
Prihláška
Ďalšie informácie
Kontakt

O programe

Štúdium prebieha formou prednášok, seminárov a praktických cvičení, ktoré sú priestorom pre individuálnu tvorivú činnosť študenta.

Ateliérová tvorba vychádza z individuálneho prístupu pedagógov k študentovi. Rešpektuje sa názorová sloboda, ateliér je vnímaný ako laboratórium, kde si študent overuje vlastné výtvarné postupy a pracuje v grafických technikách s presahom do iných médií. Základný model výučby spočíva v riešení zadanej témy, riešení výtvarných problémov a individuálnych projektov. Počas tohto procesu sa študent v spolupráci s pedagógom zaoberá teoreticko-praktickými aspektami zadaných úloh a riešení problémov. Študent by mal vedieť samostatne formulovať svoj výtvarný zámer. Mal by byť samostatný v rozhodovaní a slobodný pri vytváraní vlastného výtvarného jazyka.

Priebežné vyhodnocovanie plnenia ateliérových seminárnych úloh prebieha formou pravidelných korekcií v ateliéroch. Každý semester je ukončený semestrálnou prácou, ktorá je posúdená komisiou v rámci „prieskumu“. V 3. až 6. semestri prechádza študent ateliérovou tvorbou. Študent po dohode s pedagógom sa zapíše do jedného z troch profilových ateliérov. V tomto období pracuje na zadaných témach, ktoré spravidla bývajú spoločné pre celý ročník. Témy sú široko koncipované a postavené tak, že výsledok práce má u každého študenta iný charakter, v závislosti od jeho naturelu a filozofického postoja. Študent hľadá vlastné vyjadrovacie prostriedky a definuje si pozíciu vo vzľahu k dostupným a aktívne vyhľadávaným informáciám.

Uplatnenie absolventa

Absolvent bakalárskeho štúdia študijného programu Grafika, má teoretické a praktické poznatky z oblasti klasickej a alternatívnej grafiky. Je schopný ich tvorivo používať najmä v oblasti voľného umenia. Má prehľad v dejinách výtvarného umenia od najstarších čias po súčasnosť. Je oboznámený s nosnými témami teórie a estetiky výtvarného umenia.

Je schopný komunikovať v jednom z cudzích jazykov na pokročilom stupni. Môže pokračovať v magisterskom štúdiu. Je pripravený pracovať ako výtvarník v oblasti voľného aj úžitkového umenia. Ovláda technologické postupy tlače z hĺbky, z výšky a z plochy. Môže viesť malé grafické dielne, špecializované na tradičné "klasické" tlače alebo sieťotlač.
Zaujal ťa program? Máš na školu otázku, alebo chceš zistiť o nej viac?
Vyžiadaj si viac informácií.
  • Najrýchlejší spôsob ako kontaktovať školu
  • Všetky informácie sú zdarma

Vaše údaje

Meno*
Priezvisko*
Email*
Telefón*
Kraj
Pohlavie
Vaša otázka
Vyžiadať informácie zdarma


Vyžiadať informácie o programe
Páči sa ti tento študijný program? Povedz o ňom svojim priateľom!
Zdieľať na facebooku
 
 


Máš skúsenosť s týmto programom?

Podeľ sa so svojími skúsenosťami aj s ostatnými a ohodnoť tento program.
Aj na tvojom názore záleží!

Chcem hodnotiť

Ďalšie ponuky školy
Programy
 
Intermédiá-digitálne médiá-audiovizuálne médiá
0 hodnotení

Štruktúra predmetov študijného programu Intermédiá - Digitálne médiá – Audiovizuálne médiá zaručuje študentom plnohodnotné vzdelanie, korešpondujúce s obsahom pre 1. stupeň štúdia ŠO Výtvarné..

Ulica Jána Kollára 28, Banská Bystrica
Maľba
0 hodnotení

Charakteristickým znakom celého vzdelávacieho procesu je iniciácia, orientácia, permanentné zhodnocovanie, voľné a nenásilné ovplyvňovanie v procese výučby povinného predmetu – ateliérovej tvorby s..

Ulica Jána Kollára 28, Banská Bystrica
Sochárstvo a priestorová tvorba
0 hodnotení

Štúdium prebieha vo forme prednášok, seminárov a praktických cvičení a je postavené na individuálnom dialógu študenta pedagóga. Študent pracuje na zadaných alebo vlastných výtvarných projektoch..

Ulica Jána Kollára 28, Banská Bystrica