Študijný program: Intermédiá-digitálne médiá-audiovizuálne médiá

Pridať medzi obľúbené Obľúbené

Forma štúdia: denná
Stupeň štúdia: I. stupeň
Dĺžka štúdia v rokoch: 4
Metóda štúdia: Prezenčná
Udelený akademický titul: Bc.
Vyučovací jazyk: Slovenský jazyk
Zameranie: Humanitné vedy a umenie, Matematika, informatika a informačné technológie
0 z 5
  0 ľudí hodnotilo tento program
Chcem hodnotiť


O programe
Poplatky
Prihláška
Ďalšie informácie
Kontakt

O programe

Štruktúra predmetov študijného programu Intermédiá - Digitálne médiá – Audiovizuálne médiá zaručuje študentom plnohodnotné vzdelanie, korešpondujúce s obsahom pre 1. stupeň štúdia ŠO Výtvarné umenie.

V prvom ročníku študenti absolvujú všeobecnú prípravu v tzv. Prípravnom ateliéri, kde sa oboznámia s elementárnymi postupmi z oblasti intermediálného umenia, digitálnych technológií a fotografie.

V druhom ročníku si individuálne zvolia jeden z troch ateliérov katedry v ktorom pokračujú v štúdiu v nasledujúcich troch rokoch štúdia. Študent má možnosť absolvovať v rámci bc. štúdia aj vnútrofakultnú stáž na ktorejkoľvek katedre, pričom platí zásada, že v jednom šk. roku môže absolvovať vždy len jeden ateliér.

Odborná práca v ateliéroch má najväčší vplyv na postupne formovanie osobnostného a umeleckého rastu študentov.

Štúdium v ateliéroch poskytuje študentom dostatočný priestor na vlastný tvorivý a osobnostný rozvoj, ktorý je zavŕšený samostatnou bc. praktickou prácou vo 4. ročníku. Po jej úspešnej obhajobe a po úspešnom absolvovaní kolokviálnej skúšky z dejín umenia a z estetiky má možnosť získať titul (Bc.)

Uplatnenie absolventa

Absolvent bakalárskeho študijného programu Intermédiá - Digitálne médiá – Audiovizuálne médiá je predovšetkým kreatívny a aktívny umelec, tvoriaci v kontexte súčasného výtvarného umenia.

Je schopný uplatňovať vo svojej tvorbe širokú škálu tvorivých prístupov dvojdimenzionálneho aj trojdimenzionálneho charakteru. Je schopný využívať najnovšie technologické postupy a digitálne média. Na základe získaných teoretických a odborných vedomosti a technicko-technologických zručností by mal byť pripravený na odbornú a tvorivú činnosť v regionálnych, mestských a profesionálnych TV štúdiách.

Po absolvovaní doplňujúceho pedagogického štúdia sa môže uplatniť ako učiteľ na výtvarnom odbore ZUŠ. Svoje tvorivé a organizačné schopnosti môže uplatniť aj v kultúrnych inštitúciách, alebo v osvetovej práci.

Zároveň sa môže uplatniť aj ako odborný a tvorivý pracovník v najrôznejších audiovizuálnych pracoviskách, reklamných a grafických agentúrach, alebo ako samostatný podnikateľ v tejto oblasti. Absolvent bakalárskeho štúdia získava titul „bakalár" (Bc)
Zaujal ťa program? Máš na školu otázku, alebo chceš zistiť o nej viac?
Vyžiadaj si viac informácií.
  • Najrýchlejší spôsob ako kontaktovať školu
  • Všetky informácie sú zdarma

Vaše údaje

Meno*
Priezvisko*
Email*
Telefón*
Kraj
Pohlavie
Vaša otázka
Vyžiadať informácie zdarma


Vyžiadať informácie o programe
Páči sa ti tento študijný program? Povedz o ňom svojim priateľom!
Zdieľať na facebooku
 
 


Máš skúsenosť s týmto programom?

Podeľ sa so svojími skúsenosťami aj s ostatnými a ohodnoť tento program.
Aj na tvojom názore záleží!

Chcem hodnotiť

Ďalšie ponuky školy
Programy
 
Grafika
0 hodnotení

Štúdium prebieha formou prednášok, seminárov a praktických cvičení, ktoré sú priestorom pre individuálnu tvorivú činnosť študenta. Ateliérová tvorba vychádza z individuálneho prístupu pedagógov k..

Ulica Jána Kollára 28, Banská Bystrica
Maľba
0 hodnotení

Charakteristickým znakom celého vzdelávacieho procesu je iniciácia, orientácia, permanentné zhodnocovanie, voľné a nenásilné ovplyvňovanie v procese výučby povinného predmetu – ateliérovej tvorby s..

Ulica Jána Kollára 28, Banská Bystrica
Sochárstvo a priestorová tvorba
0 hodnotení

Štúdium prebieha vo forme prednášok, seminárov a praktických cvičení a je postavené na individuálnom dialógu študenta pedagóga. Študent pracuje na zadaných alebo vlastných výtvarných projektoch..

Ulica Jána Kollára 28, Banská Bystrica