Študijný program: Záhradná a krajinná architektúra

Pridať medzi obľúbené Obľúbené

Forma štúdia: denná
Stupeň štúdia: I. stupeň
Dĺžka štúdia v rokoch: 3
Metóda štúdia: Prezenčná
Udelený akademický titul: Bc.
Vyučovací jazyk: Slovenský jazyk
Zameranie: Architektúra a staviteľstvo
0 z 5
  0 ľudí hodnotilo tento program
Chcem hodnotiť


O programe
Poplatky
Prihláška
Ďalšie informácie
Kontakt

O programe

Štúdium študijného programu ponúka študentom široké vedomosti o záhradných a parkových úpravách so zameraním na tvorbu vhodného životného prostredia človeka s primeranými sociálnymi, úžitkovými a estetickými atribútmi. Tieto činnosti zahŕňajú systematické skúmanie existujúcich sociálnych, ekologických a krajinotvorných procesov v krajine a navrhujú primerané zásahy tak, aby priniesli výsledný efekt.

Absolvent bakalárskeho štúdia získa poznatky z oblasti prírodných a technických vied, náuky o krajine, výtvarno-estetických a architekto-urbanistických predmetov. Nadobudne vedomosti o komplexe nástrojov krajinnej a záhradnej architektúry a krajinného plánovania, o sortimente okrasných rastlín (drevín a kvetín) využiteľných v záhradnej a krajinársko-architektonickej tvorbe, krajinnej infraštruktúre a základných technológiách realizácie krajinno-architektonických diel. Po absolvovaní štúdia má znalosti z informačných technológií a počítačovej grafiky. Pozná históriu a teóriu záhradnej a krajinnej tvorby.

Absolvuje základy krajinno-architektonického navrhovania - tvorby záhrad, parkov, sídelnej a mimosídelnej krajiny, priestorového a osobitne krajinného plánovania, čím získa potrebné teoretické a metodologické znalosti a zručnosti pre spracovanie prieskumných prác a vyhodnocovanie podkladov pre krajinno-architektonický a parkovo-architektonický návrh. V štúdiu je možné na fakulte pokračovať v inžinierskom stupni.
Zaujal ťa program? Máš na školu otázku, alebo chceš zistiť o nej viac?
Vyžiadaj si viac informácií.
  • Najrýchlejší spôsob ako kontaktovať školu
  • Všetky informácie sú zdarma

Vaše údaje

Meno*
Priezvisko*
Email*
Telefón*
Kraj
Pohlavie
Vaša otázka
Vyžiadať informácie zdarma


Vyžiadať informácie o programe
Páči sa ti tento študijný program? Povedz o ňom svojim priateľom!
Zdieľať na facebooku
 
 


Máš skúsenosť s týmto programom?

Podeľ sa so svojími skúsenosťami aj s ostatnými a ohodnoť tento program.
Aj na tvojom názore záleží!

Chcem hodnotiť

Ďalšie ponuky školy
Programy
 
Biotechnika parkových a krajinných úprav
0 hodnotení

Absolvent v priebehu štúdia získa vedomosti a zručnosti, ktoré mu umožnia venovať sa projekčnej, expertíznej a realizačnej činnosti v odbore Krajinná a záhradná architektúra. Pozná princípy tvorby..

Tulipánová 7, Nitra
Krajinné inžinierstvo
0 hodnotení

Študent programu Krajinné inžinierstvo získa poznatky o princípoch ochrany a tvorby životného prostredia, využívania vidieckej krajiny, ako aj vedomosti o súbore opatrení pre vytvorenie ekonomicky..

Tulipánová 7, Nitra
Záhradníctvo
0 hodnotení

Študijný program Záhradníctvo ponúka študentom osvojenie si princípov a metód základných vied o živej a neživej prírode a ich využívanie v aplikovaných vedách záhradníctva. Študent získa vzdelanie v..

Tulipánová 7, Nitra