Vysoké školy
Nájdi si aj ty študijný program, ktorý bude stáť za to!
Krajina
Mesto
Typ zriadovatela
Zameranie štúdia
Forma štúdia
Vyučovací jazyk
Vysoká škola
Zoradiť podľa
Študijný program: Bezpečnosť krmív a potravín
Pridať medzi obľúbené
Obľúbené
Stupeň štúdia: I. stupeň
O programe
Poplatky
Kontakt
O programe
Absolvent bakalárskeho študijného programu „Bezpečnosť krmív a potravín“ ovládazákladné chemické a biologické normy súvisiace s kvalitou a zdravotnou neškodnosťou
potravín a krmív a je zorientovaný v právnych predpisoch upravujúcich kvalitu a zdravotnú
neškodnosť potravín a krmív. Zároveň sú mu poskytnuté poznatky zo základov technológie
výroby krmív a potravín ako primárny podklad na zvládnutie implementácie bezpečnostných
systémov pri výrobe a manipulácii s krmivami a potravinami. Trojročné štúdium taktiež
poskytne znalosti z oblasti informatiky, štatistiky, bioštatistiky, ekonómie, manažérskej etiky,
obchodných spoločností a ich riadenia. Štúdium je zamerané na zvládnutie poznatkov
z oblasti možných aspektov vzniku nebezpečných vplyvov, faktorov, látok a biologických
agensov ohrozujúcich zdravotnú bezpečnosť krmív a potravín. Záver štúdia je orientovaný na
analýzu rizika a tvorbu bezpečnostných systémov (HACCP, príručky hygienickej praxe) pre
jednotlivé sektory výroby potravín a krmív. Absolvent bakalárskeho štúdia má možnosť
pokračovať v štúdiu v dvoch nadväzujúcich magisterských študijných programoch -
„Produkčné zdravie zvierat a ochrana životného prostredia“ a „Trh a kvalita potravín“,
štúdiom ktorých získa najnovšie poznatky z oblasti chemickej a biologickej analýzy krmív
a potravín. Výber nadväzujúceho magisterského štúdia závisí od štruktúry absolvovaných
povinne voliteľných predmetov v bakalárskom štúdiu.
Štúdium poskytne absolventovi poznatky, ktoré môže uplatniť ako asistent laboratórnej
činnosti pri analýze potravín a krmív so zameraním na kvalitu a bezpečnosť v štátnych,
súkromných a podnikových laboratóriách.
Absolvent je schopný:
• plánovať, organizovať, vykonávať a kontrolovať činnosti v oblasti systémov bezpečnosti
potravín a krmív,
• plánovať, organizovať, vykonávať a kontrolovať odborné činnosti v oblasti sanitačných
programov pri výrobe potravín, manipulácii s potravinami a krmivami a pri ich uvádzaní
do obehu
• realizovať poradenskú, odbornú a expertíznu činnosť v oblasti bezpečnostných systémov
na potraviny a krmivá
• pôsobiť pri riešení problematiky vplyvu životného prostredia na zdravotnú neškodnosť
potravín a krmív a vplyvu výroby potravín a krmív na životné prostredie.
Zaujal ťa program? Máš na školu otázku, alebo chceš zistiť o nej viac?
Vyžiadaj si viac informácií.
Vyžiadaj si viac informácií.
- Najrýchlejší spôsob ako kontaktovať školu
- Všetky informácie sú zdarma
Vaše údaje
Meno* | |
Priezvisko* | |
Email* | |
Telefón* | |
Kraj | |
Pohlavie |
Vaša otázka
Vyžiadať informácie zdarma
Podobné programy
Učiteľstvo filozofie (v kombinácii)
Absolvent magisterského štúdia je spôsobilý vyučovať predmety svojej špecializácie na II. stupni ZŠ a SŠ, v sektoroch..
Hlavná 89, Košice
Učiteľstvo náboženskej výchovy (v kombinácii)
Absolvent 2. stupňa učiteľského štúdia náboženskej výchovy získa svojím štúdiom všeobecný prehľad a je dobre pripravený..
Hlavná 89, Košice
Učiteľstvo etickej výchovy (v kombinácii)
Absolvent magisterského štúdia je spôsobilý vyučovať predmety svojej špecializácie na 2. stupni ZŠ a SŠ, v sektoroch..
Hlavná 89, Košice
Učiteľstvo náboženskej výchovy
Absolvent 2. stupňa učiteľského štúdia náboženskej výchovy získa svojím štúdiom všeobecný prehľad a je dobre pripravený..
Hlavná 89, Košice
Náuka o rodine
Absolvent študijného programu náuka o rodine môže v praxi pracovať v štátnom sektore a spoločenských inštitúciách ako..
Hlavná 89, Košice