Študijný program: Konštrukcia strojov a zariadení

Pridať medzi obľúbené Obľúbené

Forma štúdia: denná, externá
Stupeň štúdia: II. stupeň
Vyučovací jazyk: Slovenský jazyk
Zameranie: Konštrukčné inžinierstvo, technológie a výroba
0 z 5
  0 ľudí hodnotilo tento program
Chcem hodnotiť


O programe
Poplatky
Ďalšie informácie
Kontakt

O programe

Absolvent štúdia v druhom stupni si prehĺbi vedomosti  z aplikovaných vedných disciplín zameraných na návrh a konštruovanie strojov a zariadení. V rámci štúdia inžinierskeho stupňa je venovaná pozornosť aj zariadeniam a technológiám, ktoré sa dnes využívajú pri vývoji a stavbe prototypov strojov a zariadení. Študent má možnosť na základe výberu z ponúkaných voliteľných predmetov doprofilovať svoje odborné zameranie. Znalosti z konštruovania, konštrukčných materiálov, metodiky konštruovania, inovácií, výpočtových a simulačných metód pre štrukturálnu a dynamickú analýzu a optimalizáciu konštrukčných častí a uzlov, založených hlavne na metóde konečných prvkov, sú dnes nevyhnutným základom pre úspešné uplatnenie sa konštruktérov a projektantov strojov a strojových zariadení na európskom trhu práce.
K znalostiam a schopnostiam absolventov tohoto študijného programu patrí i zvládnutie moderných metód počítačového modelovania, počítačového projektovania a konštruovania, ako aj experimentálnych metód v odbore. Okrem toho k nim patrí rutinné zvládnutie práce so systémami pre 3D konštruovanie a modelovanie, ako sú Creo, Catia a so systémami pre analýzu, simuláciu a optimalizáciu, so zameraním hlavne na systémy Ansys a Adams, prípadne Opti Struct. Prakticky sa naučia používať technológie pre Rapid Prototyping a Reverse Engineering pre oblasť vývoja a inovácií strojov a zariadení.
Svoje odborné znalosti a zručnosti študenti preukážu najmä pri riešení semestrálnych projektov a diplomovej práce. Študijný program končí štátnou skúškou a obhajobou diplomovej práce.
Absolventi získajú znalosti o konštrukcii, projektovaní a skúšaní strojov a zariadení v obecnom zmysle slova. V rámci štúdia študenti získavajú teoreticko-metodologický odborný základ a praktické skúsenosti, nevyhnutné k riešeniu širokého okruhu problémov súvisiacich s navrhovaním, projektovaním a konštruovaním strojov a zariadení.
Absolventi štúdia sa v praxi uplatnia hlavne v oblasti výskumu a vývoja, v oblasti navrhovania, projektovania a konštruovania strojov a zariadení báze sofistikováných metód a postupov.
Zaujal ťa program? Máš na školu otázku, alebo chceš zistiť o nej viac?
Vyžiadaj si viac informácií.
  • Najrýchlejší spôsob ako kontaktovať školu
  • Všetky informácie sú zdarma

Vaše údaje

Meno*
Priezvisko*
Email*
Telefón*
Kraj
Pohlavie
Vaša otázka
Vyžiadať informácie zdarma


Vyžiadať informácie o programe
Páči sa ti tento študijný program? Povedz o ňom svojim priateľom!
Zdieľať na facebooku
 
 


Máš skúsenosť s týmto programom?

Podeľ sa so svojími skúsenosťami aj s ostatnými a ohodnoť tento program.
Aj na tvojom názore záleží!

Chcem hodnotiť

Ďalšie ponuky školy
Programy
 
Obrábanie a ložisková výroba
0 hodnotení

Odborný profil absolventa študijného programu „Obrábanie a ložisková výroba“ charakterizujú teoretické, ale hlavne praktické poznatky o konštruktológii, technologičnosti konštrukcie a strojárskych..

Univerzitná 8215/1, Žilina
Priemyselné inžinierstvo
0 hodnotení

Bakalár získa v priebehu štúdia základné znalosti hlavne z oblastí technických a prírodovedných disciplín, podnikového manažmentu, výrobných a informačných  technológií, podnikovej logistiky,..

Univerzitná 8215/1, Žilina
Počítačové modelovanie a simulácie v strojárstva
0 hodnotení

Inžinier študijného programu Počítačové modelovanie a simulácie v strojárstve tvorivo využíva metódy výpočtu, simulácie a verifikácie modelových riešení pri návrhu mechanických sústav a konštrukcií...

Univerzitná 8215/1, Žilina
Zobratiť všetky...