Študijný program: Právo

Pridať medzi obľúbené Obľúbené

Forma štúdia: denná, externá
Stupeň štúdia: I. stupeň
Dĺžka štúdia v rokoch: 3
Metóda štúdia: Prezenčná
Udelený akademický titul: Bc.
Vyučovací jazyk: Slovenský jazyk
Zameranie: Právo
0 z 5
  0 ľudí hodnotilo tento program
Chcem hodnotiť


O programe
Poplatky
Prihláška
Ďalšie informácie
Kontakt

O programe

Absolvent bakalárskeho študijného programu Právo

  • Absolvent  získava v prvom stupni štúdia základné poznatky o štáte a práve. Je schopný orientovať sa v systéme práva, pozná Ústavu Slovenskej republiky a absolvuje kompletné vzdelanie z oblasti správneho práva. Má základné poznatky z ďalších oblastí práva – práva občianskeho, obchodného, trestného a pod.
  • Umiestnenie absolventa prvého stupňa štúdia (bc.) je obmedzené pretože sa vzťahuje len na tie oblasti, kde sa pre výkon profesie zákon nepredpisuje získanie vzdelania v magisterskom stupni štúdia.
  • Absolvent je spôsobilý vykonávať úlohy v štátnej správe a samospráve a tiež prípravné práce v rámci súdnictva a je schopný pracovať ako odborný pracovník v štátnej správe a v samospráve.
  • Absolvent je spôsobilý uplatniť sa najmä ako súdny tajomník, referent v štátnej správe a územnej samospráve.
  • Akreditovaný bakalársky študijný program v odbore Právo je ukončený vykonaním štátnej skúšky, ktorej súčasťou je aj obhajoba záverečnej práce. Absolventom štúdia sa udeľuje akademický titul “bakalár“ (v skratke “Bc.“).

Uplatnenie absolventa

Absolventi  vedného odboru PRÁVO (1.stupeň) dokážu vykonávať prípravné práce v rámci súdnictva a sú schopní pracovať ako odborní pracovníci v štátnej správe a v samospráve. Absolventi odboru majú znalosti o dejinách štátu a práva, rímskeho práva, ovládajú problematiku mechanizmu štátnych orgánov, s osobitným zreteľom na uplatňovanie zákonodarnej, výkonnej a súdnej moci v štáte. Zároveň sú spôsobilí vydávať individuálno-správne akty v rámci rozhodovacej činnosti verejnej správy podľa správneho poriadku. Absolventi získajú poznatky zo základov teórie práva, koncepciu právneho štátu a princípy organizácie a činnosti štátu, osvoja si poznatky Ústavy SR, teóriu deľby moci, kontrolu ústavnosti, suverenity ľudu, priamu a nepriamu demokraciu, nadobudnú poznatky z aplikácie metód a foriem činnosti vo verejnej správe, ako aj osvoja si základné inštitúty správneho poriadku.

V praxi dokážu aplikovať právne normy vo verejnej správe a praktické postupy a riešenia právnych situácií, vedia uplatňovať procedúry v rozhodovacej činnosti vo verejnej správe a to tak v rámci normotvornej ako aj individuálno-rozhodovacej činnosti, sú schopní kooperovať s pracovníkmi príbuzných profesií (psychológ, sociológ, pedagóg a pod.). Sú schopní kooperovať ako členovia pracovného tímu, majú predpoklady pokračovať v magisterskom štúdiu.
Zaujal ťa program? Máš na školu otázku, alebo chceš zistiť o nej viac?
Vyžiadaj si viac informácií.
  • Najrýchlejší spôsob ako kontaktovať školu
  • Všetky informácie sú zdarma

Vaše údaje

Meno*
Priezvisko*
Email*
Telefón*
Kraj
Pohlavie
Vaša otázka
Vyžiadať informácie zdarma


Vyžiadať informácie o programe
Páči sa ti tento študijný program? Povedz o ňom svojim priateľom!
Zdieľať na facebooku
 
 


Máš skúsenosť s týmto programom?

Podeľ sa so svojími skúsenosťami aj s ostatnými a ohodnoť tento program.
Aj na tvojom názore záleží!

Chcem hodnotiť

Ďalšie ponuky školy
Programy
 
Právo
0 hodnotení

Nie je k dispozícií

Richterova 1171, Sládkovičovo