Súkromná bilingválna MŠ ESPANIA
Pridať medzi obľúbené Obľúbené
Kozia 25
Bratislava - Staré Mesto
Slovenská republika
+ 0917 025 025

Zastupujete túto škôlku? Aktualizujte Vaše údaje tu.
Priemer hodnotení
3,56 z 5
  9 ľudí hodnotilo túto škôlku
Chcem hodnotiť
Hodnotenie používateľov
Výborné
5
Veľmi dobré
0
Priemerné
0
Slabé
3
Hrozné
1
Hodnotenia
Rodič9
Priemer hodnotení
Pedagógovia
Výučba
Priestory školky
Hygiena školky
Stravovanie
Vybavenie školky
Komunikácia
Kvalita vs cena
Priestory triedy

Slabé hodnotenia (3)
Zobrazenie 1 - 3 z 3 výsledkov

Holy
Holy
 
 
Nepravdivé hodnotenie?

"Skúsenosť, sme radi, že už sme preč"

Hodnotil/a 04.05.2016

Áno, ako tu už bolo povedané, škôlka vás ohúri svojimi priestormi, necháte sa nalákať. Učitelia sa menili naozaj často. My sme mali šťastie, že naše dieťa zažilo len dvoch, ktorý odchádzali zo škôlky ...spolu s ním. Pani majiteľka sa oháňa odbornosťou učiteľov a tým, že sú native speakeri, pričom naše dieťa učila angličtinu Venezuelčanka... Viem, že teraz tam angličtinu učia Ruska, Bulharka, v minulosti to bola Srbka, Čiernohorka... Žiadni anglickí native speakeri, na to zabudnite... Možno na španielčinu a čínštinu áno, ale angličtina nehrozí. Za peniaze, ktoré pani majiteľka učiteľom platí, by jej sem nikto z anglicky hovoriacich krajín neprišiel. V škôlke medzi učiteľmi a ostatnými zamestnancami panovala atmosféra strachu, tú vyvolávala práve pani majiteľka. Bolo to cítiť všade, deti boli nervózne, začali odmietať chodiť do škôlky. Aj to bol jeden z dôvodov, prečo sme aj my odišli. Zhrniem to nasledovne: 1. pedagógovia - nekvalifikovaní, 2. priestory škôlky - nádherné (to je to pozlátko na povrchu), 3. hygiena škôlky - občas špinavé dlážky a prach, ale to je asi všade, 4. vybavenie škôlky - to, čo sme videli, bolo podľa môjho názoru postačujúce (ale odborne to posúdiť neviem), 5. kvalita vs. cena - nepostačujúce, preto sme aj odišli (v terajšej škôlke platíme viac, takže to nebolo o cene, ale o kvalite), 6. Výučba - keď to porovnávame so škôlkou, v ktorej máme dieťa dnes, je to tak neskutočný nepomer, v osnovách výučby, v disciplíne, v koncepte celej výučby, v napredovaní nášho dieťaťa. Espania bol jeden veľký chaos a neodbornosť. 7. Priestory triedy - ako som už písala, priestory vás ohúria, ale je to len pozlátko, 8. Stravovanie - deti si mohli vyberať z dvoch jedál, a to na olovrant, obed, aj desiatu. 9. Komunikácia - žiadna! Pani majiteľku sme 1x videli, až začala koncom školského roka robiť ofuky v škôlke a chcela zvýšiť školné. Riaditeľka škôlky - konformná bytosť, bez jasného postoja k veciam, riadená majiteľkou, nestála za zamestnancami, keby áno, takto hromadne by stále neodchádzali. A to bola veľká chyba. Vidíme rozdiel až teraz, v novej škôlke a v našej pani riaditeľke, ktorá hoci nie je majiteľkou, nebojí sa povedať svoj názor a stojí si rázne za svojimi zamestnancami a za svojim slovom a tak to má byť!

Navštevoval/a v období:od septembra 2014 do septembra 2015
Hodnotil: Rodič

Pedagógovia
Priestory školky
Hygiena školky
Vybavenie školky
Kvalita vs cena
Výučba
Priestory triedy
Stravovanie
Komunikácia
Toto hodnotenie je subjektívnym názorom užívateľa portálu eduworld.sk a nie spoločnosti prevádzkujúcej portál.
rodicia
rodicia
 
 
Nepravdivé hodnotenie?

"Ohromujúce priestory, no slabá organizácia a nestály kolektív"

Hodnotil/a 14.08.2013

Projekt a smerovanie škôlky sú veľmi zaujímavé, priestory priam vyrážajú dych. Pre naše dieťa sme v Bratislave hľadali škôlku s angličtinou a našli Espaniu, ktorá ponúkala kombináciu dvoch jazykov. Pr...i nástupe sme boli očarení, no neustále zmeny a nedodržané sľuby nám čoskoro otvorili oči. Nestálosť učiteľov/lektorov, pedagogické zručnosti alebo skôr neschopnosť mnohých z nich riešiť základné detské nálady či drobné konflikty, nedostatočná komunikácia zo strany vedenia a slabá informovanosť o zmenách nás postupne zarmucovali. Po poslednom komunikačnom prešľape a rozhodnutí o našom dieťati bez nás sme s touto škôlkou skončili. Naše dieťa počas necelého roka „vyučovalo“ 11 osôb (z toho jedna stála). Niektoré z nich s ním strávili niekoľko mesiacov, iné ako zastupujúci pár dní, pripadne týždňov. Nemôžem povedať, že boli zlí či nepriateľskí – to by som klamala, boli milí a usmiati –, ale tým, že sa pri našom dieťati neustále menili, nemali šancu ho spoznať a ďalej rozvíjať. Navyše si ako rodičia myslíme, že pre deti vo veku dvoch až štyroch rokov sú takéto zmeny nevhodné. Vedeli sme o stratégii škôlky využívať zahraničných lektorov, ktorí mali na Slovensku zotrvať rok alebo dva, ale odchody a zmeny učiteľov boli čoraz častejšie, mnohí tam neostali ani celé skúšobné obdobie a zrazu boli preč. V škôlke v roku 2013 navyše prvý polrok chýbal dobrý riaditeľ, ktorý by mal kompetencie rozhodovať a usmerňovať fungovanie škôlky. Dúfame, že táto škôlka sa pozbiera a začne načúvať aj hlasy zvonku, pretože by bolo škoda projektu, ktorý je podľa nás zaujímavý. My sme však nechceli byť viac súčasťou týchto pilotných rokov a osobne by sme ju neodporúčali žiadnemu z rodičov v prvej päťročnici jej fungovania.

Hodnotil: Rodič

Pedagógovia
Stravovanie
Toto hodnotenie je subjektívnym názorom užívateľa portálu eduworld.sk a nie spoločnosti prevádzkujúcej portál.
Espania
Espania
 
 
Nepravdivé hodnotenie?

"MŠ Espania"

Hodnotil/a 10.06.2013

Osobne som z tejto skolky velmi sklamana a bohuzial, nemozem ju odporucat napriek tomu, ze som im na zaciatku robila reklamu a pomahala v kazdom smere. Pri otvoreni, za pritomnosti povodneho riaditela... to bola skolka snov ale po jeho odchode (nevydrzal to tam viac ako pol roka a odvtedy odisla uz aj dalsia riaditelka) to islo radikalne dolu vodou. Ucitelia sa menia, rodic neinformovany o zmenach, vychovno-vzdelavaci proces je na minimalnej urovni. Ucitelia sa zameriavaju na naucenie jazyka kde ine potrebne veci unikaju. Skolka je velmi draha, priestory su ohurujuce aby sposobili "wow efekt" ale kvalita uciva a hlavne managementu tomu nezodpoveda. Povodnych deti od otvorenia zostalo v skolke len par a to ako dokaz asi staci.

Hodnotil: Rodič

Pedagógovia
Hygiena školky
Priestory triedy
Stravovanie
Toto hodnotenie je subjektívnym názorom užívateľa portálu eduworld.sk a nie spoločnosti prevádzkujúcej portál.