Študijný odbor: Hotelová akadémia

Súkromná stredná odborná škola HOST, Pionierska 15 4 skolahost 2021-01-13 10:29:40 Služby sú najvýznamnejším pohonom rozvoja cestovného ruchu, hotelierstva a gastronómie. Nadpriemerným službám sa žiaci učia v nadpriemernej Súkromnej strednej odbornej škole HOST. Škola je svojím vzdelávacím programom zameraná na výchovu a vzdelávanie v oblasti podnikania a manažmentu cestovného ruchu, turizmu, hotelierstva a gastronómie s maximálnym využitím informačných a komunikačných technológií. Absolventi sú pripravení nastúpiť priamo do praxe. Teoretické a praktické vedomosti v oblasti manažmentu, marketingu, informačných technológií, dokonalá znalosť manažérskej informatiky a dvoch cudzích jazykov umožňujú absolventom uplatniť sa aj v iných odboroch a odvetviach hospodárskeho života. Staň sa členom rodiny HOSŤÁKOV!

Súkromná stredná odborná škola HOST, Pionierska 15

Pridať medzi obľúbené Obľúbené
Formy štúdia: denná
Dĺžka štúdia v rokoch: 5
Počet prijímaných žiakov: 6323 K 00


Popis odboru
Prijímacie skúšky

Popis odboru

5-ročný študijný odbor (denné štúdium) - s rozšíreným vyučovaním informačných technológií

 

Charakteristika absolventa:

 

  • je kvalifikovaný stredoškolsky vzdelaný pracovník so širokým odborným profilom a všeobecným vzdelaním, pripravený vykonávať odborné činnosti v hotelových a reštauračných službách, vykonávať práce súvisiace s riadením a organizovaním hospodárskej činnosti a prevádzky v hotelových zariadeniach, reštauračného stravovania, účelového stravovania a prechodného ubytovania;
  • je pripravený pracovať ako manažér, ovláda manažérske činnosti  strednej úrovne v oblasti gastronómie a cestovného ruchu u nás i v zahraničí;
  •  pracovník so znalosťami a zručnosťami v informačných technológiách;
  • je schopný vykonávať ekonomické činnosti a samostatné podnikanie,  spojené so získavaním a spracovaním informácií v oblasti poskytovania služieb, zásobovania a odbytu, personalistiky, vedenia účtovníctva, hospodárskej korešpondencie a administratívy;
  • podnikateľské a manažérske zručnosti, je schopný tvoriť podnikateľské zámery v predmete podnikania, schopný orientovať sa v právnych normách predmetu podnikania;
  • pozná potraviny, nápoje, technologické postupy prípravy rôznych druhov jedál a nápojov, pozná zásady a techniky stolovania, techniku jednoduchej a zložitej obsluhy;
  • je adaptabilný pre prácu aj v príbuzných odboroch a schopný aplikovať získané vedomosti v praxi, vie využiť výsledky prieskumu trhu a regionálnych špecifík;
  • má znalosti základov psychológie, sociológie, etiky a medziľudských vzťahov, znalosti zo zásad a princípov spoločenskej komunikácie;
  • je kvalifikovaný pracovník so širokým hoteliersky orientovaným odborným profilom, schopný riešiť praktické problémy ako manažér aj samostatný podnikateľ v oblasti gastronómie, cestovnom ruchu, turizmu a ďalších ekonomických subjektov z odvetvia hospodárskeho života;
  • je schopný plánovať, organizovať a realizovať gastronomické podujatia;
  • vo svojej práci využíva komplexné manažérske a praktické atribúty moderného fungovania hotelových a stravovacích zariadení v odvetví cestovného ruchu;
  • je všestranný, jazykovo zdatný a odborník v oblasti gastronómie a turizmu.
  •  
Absolvent získava maturitné vysvedčenie a výučný list. Môže pokračovať v štúdiu na vysokej škole. 

Zaujal ťa tento odbor? Máš na školu otázku, alebo chceš zistiť o nej viac?
Vyžiadaj si viac informácií.
  • Najrýchlejší spôsob ako kontaktovať školu
  • Všetky informácie sú zdarma

Vaše údaje

Meno*
Priezvisko*
Email*
Telefón*
Kraj
Pohlavie
Vaša otázka
Vyžiadať informácie zdarma
Vyžiadať informácie o odbore
Páči sa ti odbor? Povedz o odbore svojím priateľom.
Zdieľať na facebooku
 
 



Ďalšie ponuky školy
Odbory
Kód a názov odboru Dĺžka štúdia Prijímacie škúšky Počet prijímaných žiakov
Služby v cestovnom ruchu 4 neuvedené neuvedené
Ekonomické a administratívne služby v podnikaní 4 neuvedené neuvedené