Baby program - adaptačno rozvojový program

Organizátor kurzu: Nezisková organizácia UniCare
Baby program - adaptačno rozvojový program
Pridať medzi obľúbené Obľúbené
14.01.2016 - 30.06.2016
Bratislava
Poloreckého 3
UniCare centrum
každý štvrtok a piatok 9:00 - 11:00
Prihlás sa
0 z 5
  0 ľudí hodnotilo tento kurz
Chcem hodnotiť



O kurze
Objednávka
Kontakt

Obsah kurzu

Čo je Baby program Pre rodičov, ktorí hľadajú účinný spôsob ako pripraviť svoje dieťa na vstup do škôlky sme pripravili sériu nových baby programov na podporu adaptačného procesu a rozvoj vybraných kompetencií dieťaťa, kde rodič je nablízku svojmu dieťaťu. Rodičia detí, ktoré si dokážu program v radosti užiť už bez bezprostrednej prítomnosti rodiča, majú možnosť pracovať v našej zdielanej kancelári v UniCare coworking center - more for family with children​ ZDARMA. Baby programy sú navrhnuté tak, aby ma rodič možnosť byť počas procesu adaptácie pri svojom dieťati. To mu uľahčí spoznávanie nového prostredia i ľudí.   

Prečo = dôvod rozhodnúť sa
  • prirodzená adaptácia dieťaťa na nové prostredie i ľudí za prítomnosti rodiča
  • rozvoj vybraných kompetencií rešpektujúc jedinečnosť a individualita vášho dieťaťa
  • získanie nových inšpirácii na hry s dieťaťom
  • spoznanie nových priateľov
  Ako Vždy štvrtky a piatky doobeda. V cene každého kurzu (50€) je šesť dvojhodinových lekcií v štruktúre, ktorá kopíruje program jaslí, či škôlky. Začíname o 9:00 hod. rannou komunitou, ktorej súčasťou sú opakujúce sa rituály na podporu pocitu istoty a bezpečia dieťatka. Pre dieťa je dôležitá predvídateľnosť udalosti, ktorá napomáha k vytvoreniu pocitu pohody a spokojnosti. 

ŠTVRTKY 9:00 - 11:00 hod. Montessori dielňaV rámci Baby programov sa dieťatko spolu s rodičom zoznamujú s prvkami montessori pedagogiky, ktoré sú aplikované počas rôznych rolových hier. Hravou formou tak u dieťaťa rozvíjame symbolické mysleniepredstavivosť a fantáziu, zlepšujeme jemnú a hrubú motoriku a rozvíjame komunikačné a kognitívne (poznávacie) schopnosti dieťaťa. Rodičia sa inšpirujú čo všetko môžu využiť z domácnosti na podporu rozvoja svojho dieťatka bez toho, že by bolo potrebné nakupovať drahé pomôcky. V  poslednej polhodinke sú pre deti pripravené outdoor aktivity na podporu rozvoja najmä hrubej motoriky a psychomotorického vývoja. Rodičia, ktorí majú záujem sa môžu  v tomto čase stretnúť s Martinkou, ktorá si pripravila 6 týždňový blok „Ako na to“ kde prevedie rodičov domácimi overenými receptami ako detský kašeľ, soplíky, zápchy, nočné plače a pod. 

PIATKY 9:00 - 11:00 hod. Art terapiaPiatkové doobedia majú rovnakú štruktúru, pričom hlavný edukačný blok je zameraný na art terapiu. Dieťatko zoznamuje s výtvarnými aktivitami a vytvára si tak vzťah k umeniu, kráse, estetickému vnímaniu. Dostáva sa do sveta farieb a fantázie,učí sa vytrvalosticibrí sa jeho pozornosť a výdrž, učí sa empatii a poriadkumilovnosti. Vieme, že často krát sa rodičia neodhodlávajú ku takému typu aktivít v domácom prostredí z obavy z veľkého upratovania po skončení aktivity ;). Výhodou tohto kurzu je, že upratovanie je nás a ušetrený čas môžete hravo stráviť s Vašim dieťatkom. Ďalšou výhodou baby programov je aj, že sa dieťatko dostáva do kontaktu s inými deťmi a zažíva rôzne sociálne interakcie. V rámci týchto interakcií sa učí kooperácii, učí sa, ako vyriešiť drobné konfliktyako pomôcť druhému,učí sa empatii a porozumeniu, v neposlednom rade dieťa zažije veľa zábavy

Termíny: Štvrtky a piatky 9:00 - 11:00 hod. Cena:  50,00 €/6 dvojhodinových lekcií alebo 90,00 €/12 dvojhodinových lekcií (platí na štvrtky a piatky zároveň)
http://www.unicare.sk/baby-program

Cieľ kurzu

Pre rodičov, ktorí hľadajú  účinný spôsob  ako  pripraviť svoje dieťa na vstup do škôlky  sme pripravili sériu nových baby programov na  podporu adaptačného procesu a rozvoj vybraných kompetencií dieťaťa , kde  rodič je nablízku svojmu dieťaťu . Rodičia detí, ktoré si dokážu program v radosti užiť už bez bezprostrednej prítomnosti rodiča, majú možnosť pracovať v našej zdielanej kancelári v  UniCare coworking center - more for family with children​ ZDARMA . Baby programy sú navrhnuté tak, aby ma rodič možnosť byť počas procesu adaptácie pri svojom dieťati. To mu uľahčí spoznávanie nového prostredia i ľudí. 

Cieľová skupina

deti do 2 rokov s rodičmi

Odborný garant:

Mgr. Ing. Kvetoslava Drážovská

Lektori:

Mgr. Terézia Magdolenová

Osvedčenie:

áno

Kurz je spojený s pobytom:

nie

Zaujal ťa kurz? Máš na organizátora otázku, alebo chceš zistiť o ňom viac? Vyžiadaj si viac informácií.
  • Najrýchlejší spôsob ako kontaktovať organizátora
  • Všetky informácie sú zdarma

Vaše údaje

Meno*
Priezvisko*
Email*
Telefón*
Kraj
Pohlavie
Vaša otázka
Vyžiadať informácie zdarma
Vyžiadať informácie o kurze
Páči sa ti kurz? Povedz o kurze svojím priateľom.
Zdieľať na facebooku