Tanec s bábätkom - Tribal

Organizátor kurzu: Mama Dance
Tanec s bábätkom - Tribal
Pridať medzi obľúbené Obľúbené
Otvára sa podľa záujmu
Bratislava
Otvára sa podľa záujmu
Bratislava
Otvára sa podľa záujmu
Bratislava
Bratislava
Uhrova 18
Rodinné centrum Kramárik
Prihlás sa
0 z 5
  0 ľudí hodnotilo tento kurz
Chcem hodnotiť



O kurze
Objednávka
Kontakt

Obsah kurzu

Tribal je tanečný štýl, ktorý využíva súbor motívov s prislúchajúcimi signálmi horných končatín a systém vedúcej - nasledujúcej tanečnice. Je to detailne rozpracovaný systém, ktorý umožňuje tanečniciam improvizovať priamo na javisku, ale divákom sa to javí ako nacvičená choreografia.

Tento štýl používam pri Tancovaní s bábätkom najradšej lebo vo veľkom rozsahu využíva prácu horných končatín (na ktoré sa pri iných cvičení často zabúda) a vyžaduje dôkladné vzpriamenie chrbta. Zároveň mamičkám umožňuje sústrediť sa na svoje bábätko pri tanci a nemusia sa sústrediť na naučenú choreografiu (to môže byť pre mamičku ktorá je "pohltená" myšlienkami na bábätko vyčerpávajúce :)

Tanec s bábätkom je určený pre všetky maminy, ktoré rady tancujú a chcú si zatancovať aj spolu so svojim bábätkom v ergonomickom nosiči alebo babyšatke. Pri tanci a aj pri bežnej chôdzi a pohybe matky, je dieťa nosené v šatke alebo orgonomickom nosiči neustále kolísané a hojdané, pohybuje sa v rytme a v harmónii s matkou, tak ako bolo na to zvyknuté už v brušku. Pri dlhodobom ležaní na chrbte na rovnej podložke nemá žiadne podnety a nič ho nenúti zapájať a postupne precvičovať svaly. Naopak pri nosení, kedy matka kráča, predkláňa a ukláňa sa, otáča, mení často polohy je svalstvo a nervová sústava dieťatka nútené prispôsobiť sa zmenám.

Vyvíja sa rovnováha, jemná motorika,  Aj keď je bábätko "pevne" uviazané v šatke (s rešpektovaním všetkých zásad správneho nosenia a fyziologickej polohy dieťaťa - zaguľatený chrbátik, pokrčené nožičky, podsadený zadoček) pohyb matky vníma a neustále sa mu pri ňom dráždi vestibulárny aparát, ktorý má nastarosti udržiavanie rovnováhy. To vyvoláva u detí Vestibulárnu slasť a stimuluje rozvoj motoriky. Krásny výraz, že? :) No vy by ste sa nenosili, keby ste pri tom pociťovali Vestibulárnu slasť? :)

Kurz je spojený s pobytom:

nie

Zaujal ťa kurz? Máš na organizátora otázku, alebo chceš zistiť o ňom viac? Vyžiadaj si viac informácií.
  • Najrýchlejší spôsob ako kontaktovať organizátora
  • Všetky informácie sú zdarma

Vaše údaje

Meno*
Priezvisko*
Email*
Telefón*
Kraj
Pohlavie
Vaša otázka
Vyžiadať informácie zdarma
Vyžiadať informácie o kurze
Páči sa ti kurz? Povedz o kurze svojím priateľom.
Zdieľať na facebooku