Zdravie

Najefektívnejšie terapie a podpora pre autistické deti

Existuje mnoho liečebných postupov, ktoré môžu pomôcť deťom s PAS získať nové zručnosti a prekonať rôzne vývinové výzvy. Pomáhajú zlepšiť schopnosť týchto detí socializovať sa a hrať sa, fungovať akademicky a pohybovať sa každodenným životom s adaptačnými schopnosťami.

Autizmus a vyberavé jedenie

Len máloktorý rodič s deťmi v určitom okamihu nemusí riešiť ich záchvaty hnevu pri jedle alebo prinajmenšom vyberavé stravovacie návyky. Avšak deti v autistickom spektre a teda aj rodičia, ktorí ich kŕmia, často čelia podstatne väčším a zložitejším problémom okolo jedla z rôznych dôvodov.

ADHD u predškoláka

Javí sa vám vaše dieťa omnoho aktívnejšie a nepozornejšie ako jeho rovesníci? ADHD možno spozorovať už u detí v predškolskom veku, no zvyčajne sa s diagnostikou čaká neskôr, kedy sú deti zrelšie.

Posttraumatická stresová porucha u detí. Čo sa pod ňou skrýva?

Posttraumatická stresová porucha (PTSD) je problém duševného zdravia. Môže postihnúť ľudí všetkých vekových kategórií.

Aplikáciu ASDetect na včasnú detekciu autizmu môžu využiť aj slovenskí rodičia

Včasné rozpoznanie autizmu u dieťaťa dokáže zlepšiť jeho stav v neskoršom živote. Aplikácia ASDetect môže mnohým rodičov pri včasnej identifikácii symptómov pomôcť.

Ako utíšiť dieťa, keď mu idú prvé zuby?

Prvých pár mesiacov života detí je plných vzrušenia a množstva zmien. Jedným z nich je aj prerezávanie zúbkov, ktoré môže byť nepríjemné, avšak je to prirodzený proces a zažije ho každé dieťa.

Ploché nohy u detí: Predchádzať im možno aj v škôlke. Ako na to?

Ploché nohy u detí sú prirodzeným vývinovým javom, ktorý do istého veku vymizne aj bez zásahov odborníkov. Stále je ale istá skupina detí, ktorej sa chodidlo neupraví dostatočne a potrebujú pomoc.

K. Žilák o popôrodnej depresii: Ženy bývajú prekvapené a zneistené, keď láska k dieťaťu neprichádza

Duševné zdravie matiek by nemalo byť tabu. Cesta rodičovstva môže byť rôzne kľukatá. Tehotenstvo, pôrod a výchova dieťaťa je náročná úloha a vykresľovať ju len v superlatívoch môže byť zradné. S Katarínou Žilák, zakladateľkou projektu Vysmiata Duša Mamky, ktorý sa venuje téme duševného zdravia žien po pôrode, sme sa rozprávali o skutočných emóciách a prežívaní matiek, ktoré tvoria realitu rodičovstva.