Projekt AnjelSKý - charita spojila známe značky pre dobrú vec

Odteraz môžete nakupovať potraviny a drogériu a zároveň pomáhať rodinám v núdzi. Projekt AnjelSKý zastrešuje organizácia Dobrý anjel.
Odteraz môžete nakupovať potraviny a drogériu a zároveň pomáhať rodinám v núdzi. Projekt AnjelSKý zastrešuje organizácia Dobrý anjel. / Zdroj: Dobrý anjel / Eduworld

Charitatívna organizácia Dobrý anjel spustila od 2. septembra 2017 unikátny a dlhodobý projekt AnjelSKý, v ktorom môžu odteraz ľudia pomáhať aj kúpou obľúbených potravín a drogérie.


Na úvod sa v ňom spojilo sedem  silných značiek,  ktoré na dlhú dobu označia vybrané výrobky ako anjelské alebo vrámci projektu vytvoria nový dizajn obalu takémuto anjelskému výrobku. Z každého takéhoto výrobku budú každý mesiac prispievať 2% resp. 2 centy na charitu. Celá získaná suma, pričom hovoríme o tisícoch eur mesačne, bude do posledného centu prerozdelená rodinám v Systéme Dobrý anjel.

Podobný projekt existuje i v zahraničí – bol založený spevákom Bonom z U2 a  volá sa RED.  Ikonické značky ako Apple, Coca Cola či Vespa vyčlenili zo svojej produktovej rady pre RED jeden výrobok, z predaja ktorého je časť zisku určená na podporu boja proti AIDS.

" My sme sa rozhodli ísť cestou rýchloobrátkového tovaru, pretože naši darcovia sú zvyknutí pomáhať pravidelne a aj rodinám posielame pomoc každý mesiac," hovorí Ľudmila Kolesárová, marketingová manažérka Dobrého anjela. " Veríme, že sme našli novú cestu, ako pomáhať rodinám chorých ešte viac a zároveň pestovať spoločenskú zodpovednosť v podnikateľskom prostredí."

Projekt nesie slogan: "Obsahujú 100% dobrého pocitu."

 

Všetky informácie sa nachádzajú na www.anjelsky.sk.

 

Do Projektu AnjelSKý sa zapojili na úvod tieto značky:

Popradský čaj,  Radoma – mrazené na doma, Dixi, Mlyn Pohronský Ruskov, Podravka, Colgate, Tatranské mliekarne - Tami

 


Systém DOBRÝ ANJEL dlhodobo pomáha pravidelným mesačným príspevkom viac ako trom tisícom rodín s deťmi, kde niekto trpí na rakovinu alebo dieťa má inú zákernú chorobu, a kde táto choroba dostala rodinu do finančnej núdze. Doteraz prerozdelil od darcov do posledného centu viac ako 38,8 milióna EUR a pomohol prejsť náročným obdobím 7941 rodinám. Spolupracuje s 1551 lekármi. O svojej činnosti podrobne informuje na stránke www.dobryanjel.sk.
Čítajte viac o téme: Neziskové organizácie
Zdieľať na facebooku