Nadácia Pontis spúšťa program pre začínajúce aj etablované občianske organizácie

  Foto: Bigstock

Bratislava 3. februára (TASR) - Nadácia Pontis spúšťa program Impact Lab, v ktorom ponúka príležitosť pre 70 začínajúcich aj etablovaných občianskych organizácií. Počas troch rokov im vďaka európskej podpore prerozdelí 2,2 milióna eur. TASR o tom informovala Simona Fiabáne z Pontisu.
        

Kľúčovými témami programu sú kvalita vzdelávania, odstraňovanie nespravodlivosti (demokracia a právny štát) a nerovnosti (ľudské práva a inklúzia).
        

Do 2. apríla je otvorené prihlasovanie do Inkubátora pre začínajúce organizácie. Úspešní záujemcovia môžu získať finančnú podporu do výšky 20.000 eur a vzdelávací program v podobe workshopov zameraných na finančnú udržateľnosť, sledovanie dosahu a celkové nastavenie fungovania organizácie. Pridanou hodnotou je sieťovanie organizácií medzi sebou a získanie nových kontaktov. 
        

Prihlasovať sa môžu organizácie, ktoré nemajú predchádzajúce skúsenosti so spravovaním grantov nad 20.000 eur, fungujú najmenej jeden rok pred podaním žiadosti o grantové financovanie a preukázali aktívnu činnosť v rámci svojho regiónu s rozpoznateľnými výstupmi.
        

Výzvu pre etablované organizácie, ktoré môžu získať podporu až 60.000 eur, vyhlási Nadácia Pontis v apríli.

Zdieľať na facebooku