Výchova dieťaťa podľa znamenia zverokruhu: Dieťa BÝK (21.4. – 20.5.)

  Foto: Bigstock

Ak máte pocit, že neviete ako na svoje drobné batoľa alebo sa vám zdá vaše dieťa úplne iné ako jeho kamaráti, možno vám menšie vysvetlenia poskytne aj Linda Goodman vo svojej knihe Slnečné znamenia. Aké je podľa nej dieťa v znamení Býka?


DIEŤA BÝK (21.4. – 20.5.)

Základnou črtou jeho povahy je, že sa mu nepáči, ak ho k niečomu nútite. Spustí taký krik, že si nabudúce radšej rozmyslíte, ako na neho a na taktiku donútenia radšej zabudnite. V prípade, že vám jedno varovanie nestačí, rýchlo sa presvedčíte o jeho silných hlasivkách, aj tvrdohlavosti.

Na druhej strane, malé Býky sa radi maznajú. Otec nedokáže odolať kúzlu rozkošnej dcérky a mama synovej tichej príjemnej povahe. Dievčatká sú typicky ženské, rady sa starajú o bábiky a majú vo všetkom poriadok. Niektoré síce lezú po stromoch a naháňajú sa s chlapcami, ale keď je to potrebné, vedia uplatniť všetok svoj šarm. Chlapci sú tiež typickí malí muži, niekedy neposlúchajú, radi sa zabávajú, sú odolní a húževnatí.

 

Tipy na výchovu

Deti v tomto znamení sú pokojné a príjemné. Nedajú sa vyviesť z miery. Ich správanie sa dá ľahko predvídať. Na ihrisku to preto nebudete mať zložité, málokedy u nich uvidíte záchvaty či predvádzanie sa. Na rozdiel od detí v iných znameniach pôsobia dospelejšie. Vo všeobecnosti s nimi nie je veľa problémov a výchova nebýva zložitá. Nechajte ich hrať sa v kútiku, nenúťte ich byť stredobodom pozornosti a recitovať pred návštevou básničky. Ak budete na nich silno tlačiť, môžete zostať prekvapení ich agresívnou reakciou. Jediným východiskom pre nich je láska. Nikdy nie sila. Dospelí, na ktorých príliš tlačili v detstve, môžu byť neskôr až krutí. Radšej ich objímte, povzbudivo sa na nich usmejte a nešetrite pusinkami. Láskavosť ich ľahko obmäkčí.

Sami myslia priamočiaro, preto vo výchove uprednostnite logiku. Logické zdôvodnenia a vysvetlenia vám pomôžu, ak budete od nich niečo chcieť. „Musíš zjesť zeleninu, lebo som to povedala,“ je krokom úplne mimo. Skúste radšej jednoduché: „Musíš zjesť zeleninu, aby si bol zdravý a silný a vládal zajtra celý deň hrať so susedmi futbal“.

 

Tipy do školy

V škole sa vedia ľahko sústrediť, metodicky sa učia a sú usilovní. Nie sú síce malí géniovia (ako Barani a Vodnári), ale sú poslušní a disciplinovaní. Učia sa pomalšie, no nikdy nezabudnú to, čo sa už raz naučili. Sú obľúbení vedúci detských  skupiniek, pretože majú zmysel pre spravodlivosť, zdravý rozum a dobrý úsudok.

Vaše dieťa má príjemný hlas a pravdepodobne aj hudobný talent, preto ho prihláste na spev alebo mu pomôžte vybrať si nejaký hudobný nástroj. Aj keď sa mu neskôr nebude venovať profesionálne, záľuba v krásnej hudbe mu zostane na celý život. Púšťajte mu často klasickú hudbu namiesto moderných odrhovačiek či detských pesničiek a riekaniek.

 

Na slovíčko, rodičia

Vytvorte malým býkom atmosféru pohody a lásky. Nestavajte im ostnatý drôt zákazov a príkazov, neustále im dávajte najavo svoju náklonnosť. Neťahajte ich za rohy a nechajte ich pásť sa svojim vlastným tempom.

 

(pokračovanie nabudúce)

 


Zdroj: Linda Goodman, Sluneční znamení
Čítajte viac o téme: Znamenia zverokruhu a deti
Zdieľať na facebooku