Ďalšia netradičná škôlka priamo vo vinohrade

  Zdroj: Tomáš Manina

Neďaleko Bratislavy v obci Limbach vznikla začiatkom roka 2015 ďalšia zaujímavá moderná materská škola, ktorá je niečím špecifická. Svoje sídlo si našla vo vinárskej oblasti priamo vo vinohrade.

 

Toto spojenie prírody a predškolského vzdelávania detí sa ukázalo ako zaujímavá voľba. Architekti dostali zadanie vytvoriť na pozemku o rozmere takmer 1000 m2 materskú školu pre 40 detí s kompletným zázemím vo vnútri, hracou plochou vonku, ale aj parkoviskom pre rodičov. Na 2 podlažiach vytvorili 600 m2 úžitkovej plochy a zrealizovali tu triedy pre deti, spoločenskú miestnosť, kanceláriu, kuchynku, hracie plochy, ako aj vlastnú záhradku.

 

V budovách vznikli triedy pre trojročné deti ( kapacita 10 detí ), štvorročné  a päťročné deti ( kapacita 20 detí ) a trieda pre šesťročné deti ( 10 detí ).

 

Škôlka využíva pri svojom vzdelávaní detí Montessori prístup. Dieťa tu chápu ako  vzdelávajúcu a rozvíjajúcu sa krehkú osobnosť, ktorej jedinečnosť, spontánnosť hravosť je potrebné pochopiť a podporovať ju v jej neustálom spoznávaní  „veľkého neznámeho sveta“.

V škôlke v Limbachu sa snažia učitelia držať prístupu J.W. Goetheho:

Deti milujú toho, kto ich miluje; a kto nemôže milovať, veľmi málo dosiahne pri výchove.

 

Viac informácií o škôlke nájdete aj tu: Facebook | Webstránka

 

Zdroj: Tomáš Manina

 

Zdroj: Tomáš Manina

 

Zdroj: Tomáš Manina

 

Zdroj: Tomáš Manina

 

Zdroj: Tomáš Manina

 

Zdroj: Tomáš Manina

 

Zdroj: Tomáš Manina

 

 

 

Autor: MŠ Limbach

Čítajte viac o téme: Fotografie, Dizajn | Moderné školy
Zdieľať na facebooku